Fredrik Grafström

Senior Prestationskonsult

Fredrik Grafström har arbetat som konsult i mer än tio år och drivit omfattande förändringsprocesser rörande prestation och resultat, både i Sverige och internationellt. Fredrik har även en lång bakgrund som linjechef på Volvo inom produktion/processer och marknad. Han är en mycket erfaren och uppskattad projektledare som älskar att se människor och organisationer att växa och framför allt se glädjen när man når de resultat och uppsatta mål.

Hej Fredrik!

Du har arbetat länge på YesP, hur har resan sett ut för dig?

Initialt var det en krävande men spännande omställning att från ha varit chef att växa in i rollen som konsult. Senare har en del av resan varit själva kärnan hos YesP, närmare bestämt prestations begreppet. Det viktiga var att i våra leveranser eftersträva tydliga mätbara resultat och till följd, som ett av de allra första konsultbolag, började YesP tala om prestation. Till en början var många skeptiska, framförallt till den mer krävande aspekten av prestation. Men genom att avdramatisera, förtydliga och koppla begreppet med individens välbefinnande och företagets resultat lyckas vi skapa en entusiasm – vårt Enjoy Performance!

Vilka styrkor bidrar du med till YesP?

Som resultatinriktad är det är viktigt för mig att i leverans till kund tydliggöra kopplingen mellan den övergripande resan till det vi gör i stunden. Jag har förmåga att snabbt sätta mig in företagets situation och är en mycket energigivande facilitator.

Mer om Fredrik

Familjen är frun Kerstin samt tre snart vuxna barn. Bor i natursköna Lerum. Är idrottsintresserad och en hängiven golfare och skidåkare.

Bakgrund

Tidigare arbetserfarenhet

YesP AB, Seniorkonsult, 2002 –

Management med fokus på prestation och organisation, även analys, strategistöd samt process inriktade arbeten med team/ledningsgrupper och hela organisationer. Projektledare i flera av YesP:s stora uppdrag och ansvarar internt för resursplanering och för att kvalitetssäkra våra leveranser.

 

Dill World AB, Förändringskonsult 2000 – 2002

Volvo Lastvagnar AB, Produktionschef, Logistikchef, 1987 – 2000

Akademisk utbildning

Civilingenjörsexamen från maskintekniklinjen vid Chalmers Tekniska Högskola, 1987

Vidareutbildning

TST Internationally Certified User of Thomas International Test for Selection and Training, 2011.

CTT Accreditation in Cultural Transformation Tools, 2007.

DISC Internationally Certified User of Thomas International Personal Profile Analysis, 2006.

Certifierad Coach, NLP Master Practitioner, 2005.

TMS Team Management System Kontura International AB, 2002.

Marknadsföring, RMI Berghs, 1998.

Kontakta Fredrik

Telefon: 073-355 38 83

E-post: Fredrik Grafström

Fredrik Grafström på Linked In