Hur egot står i vägen för ett starkt ledarskap?

Att kropp och knopp är programmerade för i första hand vertikal rörelse och tänk, vad betyder det? Jo, att vi hellre står upprätt utan att böja framåt eller bakåt och att hjärnan försöker hitta en logisk ordning, vill förstå och göra saker begripliga.

”När egot tar över tappar hjärtat sin kraft. Men det är genom hjärtat vi behöver leda. Det är så vi bygger förtroende.”

Där har vi kruxet, hur lätt är det inte att snabbt vilja förstå vad en person menar när den pratar till oss, hur vi vill hitta en förklaring för oss själva som gör att det blir begripligt för oss. Tyvärr kan detta ge att vi snabbt hoppar till att kategorisera in personen i ett fack eller att vi ger råd till en snabb lösning för personens eventuella problem. Som ledare känner man sig smart och effektiv att man hjälpt någon genom sitt smarta sätt att leda. Och egot blir matad och stolt.

När egot tar över tappar hjärtat sin kraft. Men det är genom hjärtat vi behöver leda. Det är så vi bygger förtroende. Det är så vi skapar möten där människor känner sig betydelsefulla, kompetenta och omtyckta. Det är i detta förhållningssätt vi skapar en miljö där människor vill prestera och utvecklas. Vägen dit heter lyssna. Nyfiket och med varma snälla ögon.