Katarina Borgvall

Senior managementkonsult

Katarina har jobbat som ledare inom retail i 20 år som ansvarig över ledare och butiker med stora förändrings och omställningsprojekt på en starkt föränderlig marknad. Hon har ett särskilt intresse i och erfarenhet av ”people and business” – att skapa organisationer där gapet mellan ledning och medarbetare minskar. Allt för att få loss kraften i hela organisationen som öppnar upp för utveckling och förändring med effekt på både top- som bottom line.

Katarina kommer senast från Åhléns där hon jobbat som regionchef och bland annat ansvarat för utvecklingsarbetet till att förbättra kundupplevelsen, bli mer datadriven och stärka ledarskapet – kort och gott har hon utvecklat de fysiska butikerna för att kunna möta framtiden på bästa sätt. Katarina har också jobbat på konsultbolaget @HROnDemand med utvecklings- och förändringsarbete som Chief Culture Officer.

I 11 år jobbade Katarina på IKEA i olika roller där allt handlade om utveckling av kultur och prestation. Bland annat som varuhuschef i IKEA Japan Kohoku Store där hon lyckades vända verksamhetsresultatet från förlust till vinst och där IKEA Food Kohoku blev bäst i världen inom ett år. Det kallas konsekvent ledarskap och insikter i olika kulturer och hur man behöver anpassa sig för att lyckas.

Förutom hands on kompetensen har Katarina en imponerande utbildning med sig; utbildning till Officer i Flottan, flertalet ledarskapsutbildningar, utbildningar inom företagskultur, individ- och teamutveckling samt är certifierad förändringsledare och professionell NLP coach.

Katarina är en energispruta som ofta skrattar och hittar vägar till utveckling och förändring även om det från början kan verka omöjligt. Med sina 20 år som ledare i olika roller har hon en fantastisk erfarenhet i att på en marknad i stark förändring utveckla företagskulturen för att stärka prestations- och affärsdrivet.