Nina Wittholt

Senior managementkonsult

Nina Wittholt - YesP

Under sin drygt 25-åriga karriär har Nina tillskansat sig en bred och djup erfarenhet av att leda strategiskt och operationellt förändringsarbete som chef, ledare och konsult. De olika positioner hon har innehaft har avsett såväl nationella som internationella verksamheter med så olika fokus som konsulttjänster, fintech, produktionslogistik och maskintillverkning. Hennes erfarenhet sträcker sig från allt från start-ups till noterade bolag, familjeägda verksamheter, P/E-bolag och globala koncerner. I sina roller som advokat, juristkonsult och chefsjurist har hon dessutom hjälpt bolag i princip samtliga branscher med strategisk affärsjuridik, vilket sammantaget har gett henne vittgående branschinsikter.

 

Ninas stora passion har alltid varit att locka fram det bästa i och utveckla organisationer, team och människor. Genom att tillämpa ett systemiskt förhållningssätt och genom att kombinera strukturfokus med kulturfokus hjälper hon organisationer att skapa en framgångsrik prestationskultur som präglas av arbetsglädje och samarbete. Vad som gör Nina till en mycket uppskattad chef och prestationskonsult är bland annat hennes nyfikenhet, förmåga att förstå och bemöta människor och organisationer och deras behov och att koppla hur organisationens olika delar passar in i helheten.

 

1997 tog Nina en master i juridik och hon har varit verksam som advokat, affärsjurist och chefsjurist i många år. Denna bakgrund har utrustat Nina med en förmåga att snabbt sätta sig in i komplexa frågeställningar och att genom analys och intressentdialog omsätta dem till relevanta konklusioner. De senaste femton åren har Nina ytterligare fördjupat sig inom organisatorisk prestationsutveckling, strategiskt förändringsarbete och coaching, såväl akademiskt som empiriskt.